Antena 3 High Tech O echipă de studenţi români la competiţia internaţională Future Flight Design

O echipă de studenţi români la competiţia internaţională Future Flight Design

de Antena3.ro    |    09 Mai 2011   •   10:30
O echipă de studenţi români la competiţia internaţională Future Flight Design
Sursa foto: Foto: aero.pub.ro

O echipă de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, din cadrul Universităţii "Politehnica" din Bucureşti, va reprezenta România la o competiţie internaţională de proiectare în domeniul vehiculelor aeriene fără pilot(UAV - Unmanned Air Vehicle), care va avea loc la Istanbul.

Competiţia Future Flight Design este organizată cu ocazia aniversării centenarului Forţelor Aeriene din Turcia, se va desfăşura în perioada 12 - 14 mai, 26 de echipe din nouă ţări fiind înscrise.

Competiţia oferă oportunitatea de a dezvălui noi concepte şi idei originale pentru dezvoltarea domeniului UAV-urilor. Echipele înscrise au ca obiectiv construcţia unui aeromodel cu o anvergură mare, care să îndeplinească mai multe misiuni în regim autonom. Regulamentul impune anumite restricţii care să favorizeze diferenţiere echipele prin designul propus.

Misiunile de concurs vor fi: un zbor fără încărcătură pentru determinarea zonei de lansare; un zbor cu o singură bilă încărcătură şi lansarea ei asupra zonei de lansare; un zbor cu două sau trei bile încărcătură şi lansarea lor asupra zonei de lansare

Reprezentanţii României la competiţie sunt o echipă formată din 7 studenţi ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii "Politehnica" Bucureşti, dintre care unul este pilot de aeromodele înregistrat la Federaţia Română de Modelism, şi un cadru didactic din Catedra de Ştiinţe Aerospaţiale “Elie Carafoli” a Facultăţii de Inginerie Aerospaţială.

Componenţa, modelul propus şi primele teste pot fi vizionate pe site-ul echipei.

×
Subiecte în articol: design turcia România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close