Antena 3 CNN High Tech O eroare Google Maps provoacă un conflict între Nicaragua şi Costa Rica

O eroare Google Maps provoacă un conflict între Nicaragua şi Costa Rica

O eroare Google Maps provoacă un conflict între Nicaragua şi Costa Rica
08 Noi 2010   •   21:48

Oficialii Google şi-au cerut scuze şi au promis că vor repara o greşeală care a amplificat o dispută teritorială şi a declanşat o invazie a unui teritoriu din America Centrală.

“Am stabilit că a fost vorba într-adevăr de o eroare”, se arată într-o declaraţie oficială Google. Comunicatul de presă a apărut după ce un comandat din Nicaragua a folosit harta greşită ca justificare pentru o incursiune în Costa Rica, săptămâna trecută.

Harta eronată arăta că Nicaragua avea mai mult teritoriu decât posedă în mod oficial, potrivit hărţilor din zonă ale Departamentului de Stat American

În momentul în care Costa Rica s-a plâns de invazia trupelor din Nicaragua, comandatul acestora a spus că nu a greşit cu nimic. În cadrul unui interviu acordat unui ziar, el a indicat harta Google şi a refuzat să-şi mute trupele din acea zonă.

“Costa Rica” îşi vede demnitatea călcată în picioare“, a declarat preşedintele ţării, Laura Chinchilla, care a apelat la alte naţiuni pentru a media conflictul.

Costa Rica este o ţară mică, fără armată. Pe de altă parte, Nicaragua a cerut Google să nu modifice harta, relatează New York Daily News, citat de Newser.com. Disputa care a început în urmă cu 200 de ani, a fost reaprinsă recent după ce Nicaragua a început să dragheze râul San Juan, care reprezintă graniţa dintre cele două naţiuni, pentru a-i schimba cursul.

×
Subiecte în articol: Costa Rica Google Maps
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close