Antena 3 CNN High Tech O fotografie transmisă de naveta Phoenix ar putea demonstra existenţa gheţii pe Marte (FOTO)

O fotografie transmisă de naveta Phoenix ar putea demonstra existenţa gheţii pe Marte (FOTO)

O fotografie transmisă de naveta Phoenix ar putea demonstra existenţa gheţii pe Marte <font color=red>(FOTO)</font>
01 Iun 2008   •   12:59

Oamenii de ştiinţă care supraveghează misiunea spaţială a navetei Phoenix au anunţat sâmbătă că în urma cercetărilor a fost descoperită o porţiune vastă acoperită cu gheaţă pe suprafaţa Planetei Roşii. Principala misiune a navetei este aceea de a cerceta mostre din gheaţa marţiană în căutarea de probe care să demonstreze prezenţa de compuşi organici, element fundamental al organismelor vii.

Coordonatorii proiectului nu sunt încă siguri de recenta descoperire, dar sunt unanim de părere că materialul găsit este gheaţă acoperită de doar câţiva centimetri de pământ. Potenţiala descoperire a fost făcută după ce a fost studiată o fotografie preluată de pe terenul pe care a aterizat naveta. În imagine se poate observa unul dintre cele trei picioare ale navetei sprijinit pe o bucată de pământ, iar în imediata apropiere a acestuia se poate remarca o zonă acoperită de ceea ce pare a fi gheaţă.

IMAGINI TRANSMISE DE NAVETA PHOENIX

Naveta este cu un braţ robotic ce va fi utilizat pentru a săpa în solul marţian şi va preleva probe care vor fi supuse testării în micul laborator de la bord. Naveta a fost trimisă într-o zonă situată în nordul planetei Marte în speranţa că va găsi apă îngheţată, dar la ce adâncimea la care ar fi putut fi descoperită era încă o dilemă la momentul începerii misiunii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close