Antena 3 CNN High Tech Omul invizibil devine realitate? Americanii au creat un material care te face nevăzut

Omul invizibil devine realitate? Americanii au creat un material care te face nevăzut

Omul invizibil devine realitate? Americanii au creat un material care te face nevăzut
11 Aug 2008   •   15:04

Oamenii de ştiinţă americani au anunţat că sunt foarte aproape de realizarea unui material care să îi facă pe oameni invizibili. Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat un material capabil să curbeze lumina în jurul obiectelor tridimensionale, făcându-le astfel să "dispară". Materialul nu se găseşte în stare naturală şi a fost creat la scară foarte mică, măsurată în miliardimi de metru.

Echipa de cercetători este însă de părere că în curând tehnologia ar putea fi folosită şi pentru fabricarea la scară mai mare, chiar pentru producerea de haine care să producă efectul de invizibilitate.

Descoperirile oamenilor de ştiinţă coordonaţi de Xiang Zhang au fost publicate în revistele "Nature" şi "Science". Cercetătorii au explicat că noul sistem funcţionează pe principiul apei care curge pe o stâncă. Datorită faptului că lumina nu este absorbită sau reflectată de material, ochii umani percep doar lumina din spatele materialului, făcând invizibil obiectul pe care îl acoperă.

Materialul, care are structura unei plase dispuse pe mai multe straturi, are proprietăţi "anti-refractare". Rezultatele cercetării finanţate de guvernul Statelor Unite ar putea fi folosite în scopuri militare.

Sursa foto: bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close