Antena 3 CNN High Tech Opt dispozitive inovatoare, care pot schimba lumea

Opt dispozitive inovatoare, care pot schimba lumea

Opt dispozitive inovatoare, care pot schimba lumea
de M.C.    |    16 Oct 2013   •   16:08

Premiile James Dyson reprezintă o provocare pentru designerii invovatori de a veni cu soluţii la diverse probleme cu care ne confruntăm zi de zi. Cei opt finalişti din acest an au prezentat câteva proiecte de-a dreptul spectaculoase. Câştigătorul va primi un premiu de 48.000 de dolari, conform CNET 

 
1. Titan Arm este un exoschelet pentru partea superioară a corpului, care va ajuta în procesul de recuperare a muşchilor. Alte prototipuri cost 100.000 de dolari, în timp ce acesta a fost realizat cu doar 2.000.
 
2. Awaring este un dispozitiv destinat persoanelor cu deficienţe de auz. Pentru cei ce pot citi pe buze, Awaring rezolvă o problemă importantă. În cazul conversaţiilor de grup, dispozitivul îl identifică pe cel care vorbeşte şi îl indică purtătorului.
 
3. Stack este o imprimantă atipică, aşezată pe un munte de hârtie. Aceasta "înghite" foile şi reduce semnificativ numărul de încărcări necesare unei imprimante clasice. 
 
4. Handie este o proteză ieftină pentru mână, care poate interpreta semnale de la creier. Puterea de procesare este furnizată de un smartphone si este mult mai ieftină decât una clasică.
 
5. BioWool transformă fibre din industria textiă într-un polimer rezistent la foc, dar care este bio-degradabil.
 
6. Revolights sunt serii de LED-uri care se aplică pe jantele bicicletelor şi creează o zonă de lumină. Aceasta permite participanţilor la trafic să-i repreze cu uşurinţă pe biciclişti.
 
7. Sono este un concept care se montează pe fereastră şi care poate anula anumite sunete. S-a terminat cu sunetul supărător al alarmei de la maşină, la ora 5 dimineaţa. 
 
8. Comb este o maşină de gunoi complet autonomă.

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close