Antena 3 CNN High Tech Oracle acuză SAP de furt de software

Oracle acuză SAP de furt de software

Oracle acuză SAP de furt de software
26 Mar 2007   •   17:10

Oracle îşi continuă acţiunea legală împotriva SAP, pe care o acuză de furt de software. Compania susţine că SAP "a furat zeci de produse software şi alte materiale confidenţiale dezvoltate de Oracle pentru proprii clienţi". Oracle mai susţine că SAP a obţinut în mod repetat şi neautorizat acces la proprietatea Oracle şi la website-ul pentru suport clienţi, potejat prin parole. Presupusul furt de software se pare că a avut loc între septembrie 2006 şi ianuarie 2007. Oracle susţine că angajaţii SAP de la subsidiara SAP TomorrowNow din SUA "au copiat zeci de produse Oracle şi alte materiale confidenţiale pe propriile servere".

Se crede că au fost utilizate log-in-uri false ale unor clienţi importanţi ai Oracle, precum Honeywell, Merck&Co şi Bear Sterns. Oracle susţine că soft-urile sustrase îi permit SAP să "ofere servicii de suport clienţilor care utilizează software Oracle" în încercarea de a-i atrage către aplicaţiile SAP.

Compania a investigat creşterea mare a traficului pentru suport web şi a descoperit că download-urile şi căutările au fost efectuate de pe site-ul SAP TomorrowNow. Potrivit Oracle, SAP a achiziţionat subsidiara în 2005 cu scopul de obţine înregistrările clienţilor Oracle deţinute de firmă. TomorrowNow oferă servicii de suport pentru clienţii Oracle.

SmartNews

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close