Antena 3 CNN High Tech (P) Gata să-ți schimbi telefonul? Uite ce să faci cu cel vechi

(P) Gata să-ți schimbi telefonul? Uite ce să faci cu cel vechi

(P) Gata să-ți schimbi telefonul? Uite ce să faci cu cel vechi
31 Oct 2018   •   10:49

Vine o vreme când te uiți la telefonul tău și-ți vine să-l folosești în orice fel, mai puțin ca telefon. Telefon era pe vremuri, când avea ecranul întreg, spațiu de stocare suficient și cameră decentă după standardele de atunci. Acum, e timpul să-l schimbi. Și-ți vin două întrebări. Cu ce bani? Și ce mă fac cu ăsta vechi? La prima, e simplu: există telefoane în rate. La a doua, răspundem pe larg mai jos.

  1. Merge alarma?

Probabil că da. E cam cea mai indestructibilă parte a telefonului. Așa că ar putea fi și unica. Bagă-l în priză lângă pat și instalează-i o aplicație drăguță care să aibă grijă să dormi cum trebuie. N-ai putea face același lucru și cu noul telefon, vei întreba? Ba da, dar nu e prea indicat să stai cu un emițător de notificări lângă pernă. Dacă, în schimb, îi scoți SIM-ul și-l deconectezi de la Wi-Fi, riscurile de a-ți pierde somnul pe rețele de socializare sau site-uri cu pisici se reduc drastic.

  1. Merge camera?

Probabil că da. Nu-ți schimbi telefonul pentru că nu mai face poze, ci pentru că nu le mai face cum ai vrea. Dar ai putea să-ți transformi telefonul antic într-un sistem de supraveghere video ieftin. Prin conexiunea Wi-Fi și o aplicație simplă, poți să creezi un stream continuu între telefonul de acasă și laptopul de la serviciu, de exemplu. În sfârșit o să vezi ce face câinele tău cât tu ești plecat. Dacă o să-ți și placă, e deja altă poveste.

  1. Merge GPS-ul?

Probabil că da. Dacă nu merge, sigur e problemă de soft care se rezolvă printr-un reboot. Oricum, va merge suficient cât să transmită de pe loc. Cum ar fi din mașină. În timp ce e parcată. Și tu nu mai știi unde ai parcat-o. Înțelegi unde batem. N-ai nevoie decât de cea mai ieftină opțiune pre-pay pe el. Și te alegi cu un telefon de urgență și de rezervă pentru mașină, care funcționează și ca localizator în caz de amnezie temporară.

  1. Nu mai merge?

E și asta o probabilitate. Dacă ai stors și ultimul strop de viață din el, ai putea să crezi că nu poți decât să-l reciclezi. Ei bine, nu! Cumpără un tub de adeziv bun și lipește-l pe perete, deasupra canapelei. Va fi cel mai modern tablou din cartierul tău. Până la urmă, niște specialiști în design au petrecut foarte mult timp la un moment dat desenându-i marginile și ecranul. Cu siguranță are o valoare artistică mai mare decât orice găsești prin magazinele de bricolaj. Ca să nu mai vorbim de valoarea sentimentală.

După cum vezi, sunt multe feluri de a-i mai da o șansă telefonului tău vechi. Important e să fii creativ. Și să ai un telefon nou care să facă tot ce te aștepți să facă un telefon modern. Pentru asta, e important să-l alegi bine. Și ca să nu faci compromisuri nici la buget, împarte prețul telefonului în rate fără dobândă*. E simplu cu un card precum CardAvantaj.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close