Antena 3 CNN High Tech Pakistanul a blocat accesul întregii lumi la YouTube, timp de o oră

Pakistanul a blocat accesul întregii lumi la YouTube, timp de o oră

Pakistanul a blocat accesul întregii lumi la YouTube, timp de o oră
25 Feb 2008   •   15:03

Pakistanul a fost acuzat dumincă de blocarea accesului la site-ul de video sharing YouTube pentru mai mult de o oră. Întreruperea accesului la site a avut legătură cu compania asiatică PCCW, care furnizează servicii de internet şi cu compania Pakistan Telecom. Întreruperea gobală a avut loc ?probabil, din greşeală?, conform unui profesionist din domeniul IT, citat de BBC. Pakistanul a cerut furnizorilor de internet să blocheze YouTube din cauza unor materiale de pe site care au fost considerate ca fiind jignitoare la adresa Islamului.

Specialiştii IT presupun că, pentru a bloca accesul pakistanezilor la YouTube, Pakistan Telecom a ?deturnat? adresa de server a popularului site. Apoi datele au fost transmise serviciilor de internet din Pakistan pentru ca cei care încercau să acceseze site-ul să fie direcţionaţi către o altă adresă.

Din nefericire, detaliile ?deturnării? ?s-au scurs? de la compania PCCW în întregul internet, ceea ce a avut ca rezultat blocarea accidentală a site-ului YouTube în întreaga lume. Blocarea serverelor a fost anulată după ce specialiştii de la YouTube au comunicat problema celor de la PCCW.

?Aceasta a fost, probabil, o simplă greşeală făcută de un inginer de la Pakistan Telecom. Nu există indicii care să sugereze faptul că ar fi fost ceva intenţionat?, a declarat un specialist IT, pentru BBC News. Pakistanul a luat măsura de a bloca accesul la site-ul YouTube din cauza unor desene animate daneze în care apărea Profetul Mahomed.

?Ei (Pakistan Telecom) ne-au cerut să blocăm imediat accesul la filmuleţe...iar blocarea accesului ar fi trebuit să continue până la noi ordine?, a spus Wahaj-us-Siraj, oficial al Asociaţiei a Provider-ilor de Internet din Pakistan.

Acesta a continuat menţionând faptul că ?guvernul pakistanez a avut motive juste dar trebuie să găsească o cale mai bună pentru a pune în aplicare această blocadă. Oamenii nu vor mai folosi internetul dacă vom continua blocarea accesului la site-uri populare."

Turcia şi Thailanda sunt alte două ţări care au blocat temporar accesul la site-ul YouTube.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close