Antena 3 CNN High Tech Paramount Pictures, dată în judecată de fiul lui Mario Puzo, pentru jocul video ?Naşul?

Paramount Pictures, dată în judecată de fiul lui Mario Puzo, pentru jocul video ?Naşul?

Paramount Pictures, dată în judecată de fiul lui Mario Puzo, pentru jocul video ?Naşul?
20 Iun 2008   •   12:50

Fiul scriitorului Mario Puzo, creatorul romanului ?Naşul / The Godfather?, a dat în judecată Paramount Pictures, spunând că studiourile de film nu i-au plătit drepturile de autor din veniturile obţinute din vânzarea unui joc video, a cărui poveste are la bază romanul şi celebra trilogie câştigătoare de premii Oscar. Conform documentelor depuse la Curtea Superioară din Los Angeles, Anthony Puzo din New York vrea despăgubiri de cel puţin un milion de dolari pentru încălcarea contractului, informează Reuters.

Gestul lui Anthony Puzo vine după ce Paramount a oferit o licenţă editorului de jocuri video Electronic Arts în 2006, pentru creearea şi distribuirea unui joc bazat pe personajele şi povestea din filmul ?Naşul? din 1972. Puzo susţine că Paramount a semnat o înţelegere cu tatăl său în 1992, fiind de acord să ofere autorului o parte semnificativă din veniturile oricăror produse audio-vizuale, vândute sau închiriate, cu elemente din filmele din seria ?Naşul?.

Puzo a murit în 1999, la vârsta de 78 de ani, lăsându-şi averea în mare parte copiilor săi. ?Ca o nerespectare a înţelegerii asupra produselor audio-vizuale, Paramount a refuzat să plătească către Puzo Estate sumele cuvenite pentru jocul ŤGodfatherť?, se arată în documentele depuse la Curtea Superioară. În dosar se menţionează că această nouă înţelegere a fost semnată pentru că Puzo a primit ?o sumă extrem de mică? de la Paramount pentru drepturile de film, fiind ?un autor relativ necunoscut, tânăr şi care se chinuia să îşi întreţină familia? la vremea respectivă.

Cartea sa despre mafie şi despre familia Corleone a devenit unul dintre cele mai de succes filme ale tuturor timpurilor, în care au jucat actori precum Marlon Brando şi Al Pacino. Paramount nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close