Antena 3 CNN High Tech Parlamentul European va avea propriul post de televiziune pe Internet

Parlamentul European va avea propriul post de televiziune pe Internet

Parlamentul European va avea propriul post de televiziune pe Internet
04 Sep 2008   •   12:55

Parlamentul European va dispune în curând de propriul post de televiziune, care va emite însã doar pe internet, transmiţând în direct atât şedinţele plenare, cât şi reuniunile comisiilor, audierile publice sau seminarii organizate la legislativul comunitar.

.
Aprobat de Biroul Permanent al PE, format din preşedinte şi vicepreşedinţi, încã din 2006, EuroparlTV va emite pentru prima datã pe 17 septembrie, când va începe cea de-a doua sesiune plenarã de luna aceasta a PE.

Potrivit oficialilor PE, obiectivul acestei iniţiative este de a face politica europeanã şi, în special, activitatea Parlamentului, mai accesibilã cetãţenilor comunitari. ?Acest canal este o platformă web sofisticatã , probabil cea mai complicatã din lume, care va difuza atât programe în direct, cât şi înregistrate în peste 20 de limbi ale UE, inclusiv cu dublări şi subtitrări?, a explicat directorul noului post de televiziune, Paul Tarplee.

EuroparlTV va avea patru canale: Your Parliament, Your Voice, Young Europe şi Parliament Live, care vor combina programele în direct cu difuzarea de materiale înregistrate, multe dintre ele vizându-i în special pe tineri. ?EuroparlTV se va dovedi un instrument nepreţuit pentru oricine studiazã sau relateazã despre politica europeanã, precum şi pentru cei care doresc să afle, chiar în limba lor, ce se întâmplã la Bruxelles şi Strasbourg?, a mai spus Tarplee.

În prezent, sesiunile plenare ale legislativului comunitar sunt transmise în direct pe internet de serviciul audiovizual al Comisiei Europene, Europe by Satllite.

Agerpres

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close