Antena 3 CNN High Tech Pasagerii de pe aeroportul Manchester, întâmpinaţi de holograme

Pasagerii de pe aeroportul Manchester, întâmpinaţi de holograme

Pasagerii de pe aeroportul Manchester, întâmpinaţi de holograme
Sursa foto: Foto: Sky News
31 Ian 2011   •   13:16

Pasagerii aeroportului din Manchester vor fi întâmpinaţi de holograme, începând de săptămâna viitoare, în încercarea de a reduce personalul necesar pentru controalele de securitate.

Imaginile vameşilor au fost create folosind aceeaşi tehnologie utilizată în industria muzicală de trupe precum Gorillaz. În acest moment tehnologia este testată la unul dintre terminalele aeroportului, unde pasagerii sunt întâmpinaţi de holograme ale angajaţilor John Walsh şi Julie Capper, relatează Sky News.

Imaginile digitale le vor ura bun venit călătorilor înainte de a intra în zona de control de securitate, explicându-le restricţiile în privinţa lichidelor şi amintindu-le de biletele de îmbarcare.

Tehnologia a fost dezvoltată cu ajutorul companiei Musion iar hologramele sunt minuţios pregătite, astfel încât să ofere impresia de forţă şi transparenţă.

Suprafaţa permite redarea unor clipuri video high definition. Imaginile sunt atât de convingătoare încât unii dintre pasageri şi-au prezentat paşapoartele hologramelor, crezând că sunt oameni.

Compania Musion a lucrat cu mai multe trupe cunoscute, printre care The Black Eyed Peas, cu noul single "The Time (Dirty Bit)". De asemenea, s-au aflat în spatele hologramei lui Frank Sinatra, care a “evoluat” la petrecerea de aniversare a lui Simon Cowell.

“Am dezvoltat această tehnologie ce poate fi utilizată în mai multe feluri, dare se potriveşte perfect pentru mediul din aeroport unde suportul mesajelor înregistrate poate ajuta la informarea pasagerilor”, a declarat James Rock, fondatorul companiei.

"John" şi "Julie" pot fi programaţi să transmită diferite mesaje, însă, pentru moment, ele îi vor abertiza pe pasageri în privinţa restricţiilor cu lichidele la bordul aeronavelor.

“Am folosit tot felul de metode pentru a întări regulile privind lichidele, de la postere până la oameni îmbrăcaţi în recipiente uriaşe de deodorante. Poate că hologramele sunt răspunsul. Vor fi observate cu siguranţă”, a declarat Julie Armstrong, directorul departamentului customer service, la aeroportul din Manchester.

×
Subiecte în articol: Manchester aeroport
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close