Antena 3 CNN High Tech Pe ISS se va citi ?Faust? pe acorduri de Bach

Pe ISS se va citi ?Faust? pe acorduri de Bach

Pe ISS se va citi ?Faust? pe acorduri de Bach
19 Feb 2007   •   11:20

Următorul turist spaţial pe Staţia Internaţională şi-a propus să înfiinţeze o bibliotecă pe ISS. Charles Simonyi, un miliardar originar din Ungaria, care trăieşte în SUA, va merge pe ISS în aprilie, ocazie cu care va duce în spaţiu două cărţi: ?Faust? de Goethe şi ?Luna e o doamnă crudă?, un roman SF al scriitorului american Robert Heinlein.

?Luna e o doamnă crudă descrie un viitor în care umanitatea părăseşte Terra şi tratează evenimentul mai mult din punct de vedere politic decât din perspectiva tehnologiilor implicate?, a declarat Simonyi, citat de Mediafax. ?Faust face parte din moştenirea noastră literară, aparţine întregii umanităţi şi abordează relaţiile omului cu universul şi ştiinţa. Există un loc mai bun decât spaţiul pentru a citi aceste cărţi??, se întreabă miliardarul american.

În aprilie vor mai fi aduse pe ISS 1.600 piese muzicale din compozitori clasici precum Bach, Wagner, Mozart, Bartok şi Liszt, instalate pe un MP3 player. Pentru muzica mai noua, Simonyi a ales Beatles, Rolling Stones şi Kinks.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close