Antena 3 CNN High Tech Pentagonul a cheltuit 100 milioane dolari să se apere de atacuri informatice

Pentagonul a cheltuit 100 milioane dolari să se apere de atacuri informatice

Pentagonul a cheltuit 100 milioane dolari să se apere de atacuri informatice
Sursa foto: armata americana
09 Apr 2009   •   14:53

Pentagonul a cheltuit peste 100 de milioane de dolari în ultimele şase luni pentru a contracara sau repara daunele făcute de atacurile cibernetice şi alte probleme legate de reţele.

Generalul Kevin Chilton, care conduce comandamentul strategic al armatei SUA, declara că armata abia a început să ia în calcul costurile atacurilor zilnice asupra calculatoarelor sediului central Pentagon sau al bazelor.
?Faptul important este că recunoaştem că suntem atacaţi de la unii mai puţin sofisticaţi- precum adolescenţii plictisiţi până la state sofisticate, dar şi unele elemente criminale?.
Potrivit generalului de brigadă John Davis, banii au fost cheltuiţi pe mână de lucru, tehnologie sau contracte cu firme angajate a curăţa calculatoare pentru atacuri externe sau greşeli interne.
Oficialii nu au spus cât din costul de 100 de milioane de dolari este datorat atacurilor împotriva sistemului, faţă de viruşi sau alte probleme accidentale. De asemenea, au refuzat să dea detalii despre ţările suspectate a ataca Pentagonul.
Armata a cerut să se repartizeze mai mulţi bani pentru creşterea capacitaţii informatice, în loc să se cheltuiască milioane pentru reparaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: armata americana
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close