Antena 3 CNN High Tech Pentagonul a interzis Google filmarea bazelor militare americane

Pentagonul a interzis Google filmarea bazelor militare americane

Pentagonul a interzis Google filmarea bazelor militare americane
07 Mar 2008   •   11:24

Departamentul american de apărare a interzis companiei Google să filmeze şi să dea detali din interiorul bazelor militare ale SUA. Planurile apropiate şi imaginile filmate de la nivelul pământului ale unităţilor militare americane reprezintă o "posibilă ameninţare" a securităţii Statelor Unite. Măsura intervine după descoperirea unor imagini ale bazei Fort Sam Houston din Texas, pe Google Maps. Purtătorul de cuvânt al Google a declarat că au fost scoase imaginile care reprezentau motive de îngrijorare pentru departamentul de apărare american.

În prezent, Companiei Google îi este interzisă filmarea şi prezentarea în detaliu a bazelor, în urma descoperirii pe internet a unor panorame detaliate şi tridimensionale şi, în particular a unităţii militare din Texas.

"Imaginile includ panorame de 360 de grade ale zonei, prezentând punctele de control al accesului şi alte puncte strategice din bază", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de apărare american.

Larry Yu, purtătorul de cuvânt al Google a declarat că decizia echipei pe care o reprezintă de a intra în baza texană şi de a realiza detalii cu aceasta a fost "o greşeală." Acesta a continuat declarând pentru BBC că astfel de studii detaliate nu fac parte din politica Google.
"Google Maps" oferit de cunoscutul motor de căutare permite utilizatorilor să "călătorească" virtual prin SUA având posibilitatea de a privi tridimensional peisaje ale ţării. De asemenea, există şi serviciul "Google Earth" care oferă detalii 3D din satelit ale aproape oricărei locaţii de pe pământ.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close