Antena 3 CNN High Tech "Pentru prima dată în istoria omenirii, vă prezentăm un robot cu inimă!" Roboţii umanoizi vor putea fi cumpăraţi cu 1.900 de dolari

"Pentru prima dată în istoria omenirii, vă prezentăm un robot cu inimă!" Roboţii umanoizi vor putea fi cumpăraţi cu 1.900 de dolari

"Pentru prima dată în istoria omenirii, vă prezentăm un robot cu inimă!" Roboţii umanoizi vor putea fi cumpăraţi cu 1.900 de dolari
Sursa foto: Foto: YouTube
05 Iun 2014   •   16:27

O companie japoneză a anunţat joi că va începe să vândă roboţi umanoizi pentru uz personal, începând cu luna februarie 2015. SoftBank speră să pătrundă astfel într-un sector de activitate considerat vital pentru rezolvarea problemelor cauzate de insuficienţa forţei de muncă într-o ţară cu o populaţie tot mai îmbătrânită, relatează Reuters.

Roboţii, înzestraţi cu dispozitive folosite de industria telefoanelor mobile şi de cea a internetului, pot fi folosiţi ca bone, infirmieri, personal medical pentru situaţii de urgenţă şi chiar însoţitori pentru petreceri.

Roboţii vor fi puşi în vânzare cu preţul de 198.000 de yeni (1.900 dolari) şi sunt capabili să înveţe şi să exprime emoţii, a explicat CEO-ul companiei nipone, Masayoshi Son, într-o conferinţă de presă.

Un prototip urmează să fie prezentat în această săptămână.

"Oamenii spun despre anumite persoane că sunt "roboţi", pentru că nu au emoţii, nu au inimă. Pentru prima dată în istoria omenirii, vă prezentăm un robot cu inimă, cu emoţii", a spus Masayoshi Son.
   
Roboţii au fost concepuţi de compania franceză Aldebaran, ale cărei acţiuni sunt deţinute, parţial, de SoftBank din 2012, şi vor fi manufacturaţi de compania Hon Hai Precision Industry Co Ltd. din Taiwan.
   
Guvernul nipon a alcătuit o strategie care vizează "o revoluţie robotică" cu scopul de a creşte de 20 de ori gradul de utilizare a roboţilor în agricultură şi de adubla utilizarea lor în sectorul manufacturier.

×
Subiecte în articol: roboti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close