Antena 3 CNN High Tech Display-ul unui telefon fisurat sau spart poate fi un pericol major pentru sănătatea ta | De ce trebuie înlocuit de urgență

Display-ul unui telefon fisurat sau spart poate fi un pericol major pentru sănătatea ta | De ce trebuie înlocuit de urgență

Un display fisurat sau crăpat poate fi un pericol major pentru sănătatea ta. În cazul în care utilizezi un astfel de telefon, trebuie să știi care sunt motivele pentru care ar trebui să-l repari sau să-l înlocuiești cu unul nou.

Display-ul unui telefon fisurat sau spart poate fi un pericol major pentru sănătatea ta | De ce trebuie înlocuit de urgență
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    28 Ian 2024   •   10:00

Display-ul smartphone-ului este de obicei realizat din sticlă sau acril, care se poate sparge atunci când scapi dispozitivul sau dacă primește un impact semnificativ.

Cu toate acestea, nu multă lume știe că utilizarea unui telefon cu ecran spart poate fi un pericol pentru sănătate.

Mulți amână, însă, repararea acestuia, fie din cauza costurilor, fie pentru că ecranul nu a fost sever afectat. 

Trebuie să știi, totuși, că oricât de mică ar fi crăpătura, aceasta se va extinde în timp. 

Citește și: Metodele folosite de hackeri pentru a fura contul tău de Instagram. Cum poți să-l recuperezi rapid

Riscurile pe care le are asupra sănătății un telefon cu ecranul spart

Un display spart înseamnă crăpături ascuțite, care vin în contact cu degetele, tenul și urechea. Acest lucru poate duce la riscul de a te tăia. În cazul în care ecranul este spart mai bine de jumătate, cioburile de dimensiuni foarte mici pot intra în piele, fiind dificil de extras. Mai mult decât atât, acestea pot ajunge în ochi, dacă îi atingi după utilizarea telefonului. 

Crăpăturile de pe ecran influențează și vizualizarea imaginilor. Practic, totul devine incomod, indiferent că scrii mesaje, citește un document sau vizionezi videoclipuri. Asta înseamnă că sănătatea ochilor va fi afectată. 

Un alt aspect important este faptul că, dacă display-ul telefonului tău este crăpat sau fisurat, atunci se pot emite radiații electromagnetice care sunt nocive pentru sănătatea ta.

În acest caz, radiațiile pot duce la iritații de piele, dureri de cap, insomnie sau stres. 

De asemenea, telefonul se poate supraîncălzi, dacă ecranul este spart, ceea e poate duce la explozie, conform Viața sănătoasă.ro.

×
Subiecte în articol: ecran spart telefon pericol sanatate
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close