Antena 3 CNN High Tech Pericolul de pe rețelele de socializare! Cum ești spionat fără să știi!

Pericolul de pe rețelele de socializare! Cum ești spionat fără să știi!

Rețelele de socializare, deși par inofensive la prima vedere, ajung să îți controleze viața fără să ai nici cea mai vagă idee.

Pericolul de pe rețelele de socializare! Cum ești spionat fără să știi!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Dec 2019   •   17:20

De exemplu, Facebook adună, cu ajutorul comercianților, informații despre ceea ce cumperi din magazinele online și din cele fizice, iar apoi îți livrează reclame care corespund obiceiurilor tale de consum, scrie Libertatea.

Dacă ai cumpărat ceva de la un magazin din mall, iar apoi ai observat pe Facebook o serie de reclame care au legătură cu magazinul respectiv sau cu produsul achiziționat, atunci e bine să știi că nu e o coincidență. Fenomenul a fost documentat de diverși utilizatori Reddit și Twitter, dar acum lucrurile sunt explicate mai clar. E simplu.

Prin parteneriatul său cu comercianții, Facebook află ce anume ai cumpărat și de unde, apoi te bombardează cu reclame. În funcție de datele pe care le obțin de la tine, comercianții pot trimite către Facebook orice, de la nume până la numărul de telefon sau adresa de mail. Apoi, Facebook asociază aceste informații cu profilul tău și oferă comercianților posibilitatea de a livra reclame adaptate obiceiurilor tale.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close