Antena 3 High Tech Pericolul din jocurile pentru smartphone şi tabletă. Cum puteţi fi ascultaţi dacă vă jucaţi pe telefon

Pericolul din jocurile pentru smartphone şi tabletă. Cum puteţi fi ascultaţi dacă vă jucaţi pe telefon

de S.T.    |    03 Ian 2018   •   11:22
Pericolul din jocurile pentru smartphone şi tabletă. Cum puteţi fi ascultaţi dacă vă jucaţi pe telefon
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Utilizatorii care se joacă pe dispozitivele mobile se expun riscului de a fi ascultaţi, dacă acordă drepturi de acces la microfonul telefonului sau tabletei.

O investigaţie publicată de The Times oferă mai multe informaţii care ar trebui să îngrijoreze utilizatorii şi să-i determine să fie mai atenţi când vine vorba de aplicaţiile şi jocurile pe care le instalează.

Conform celui mai vechi ziar din Marea Britanie, înfiinţat în 1785, peste 250 de jocuri din Google Play Store monitorizează sunetele captate de microfoanele dispozitivelor pe care sunt instalate.

Numărul real al jocurilor şi aplicaţiilor care fac acest lucru ar putea fi, în realitate, mult mai mare.

Monitorizarea poate fi realizată, în unele cazuri, în fundal, chiar şi atunci când jocul respectiv nu rulează. Mai mult, nu doar Android-ul este vizat, multe din jocurile identificare având versiuni pentru iPhone şi iPad.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close