Antena 3 CNN High Tech Pioneer va lansa un DVD Recorder Blue-ray până la sfârşitul anului

Pioneer va lansa un DVD Recorder Blue-ray până la sfârşitul anului

Pioneer va lansa un DVD Recorder Blue-ray până la sfârşitul anului
08 Iul 2008   •   17:17

Producătorul japonez de electronice Pioneer Corp a anunţat marţi că intenţionează să lanseze până la sfârşitul anului un DVD Recorder care va folosi tehnologia Blue-ray, informează Reuters. Pioneer va lucra împreună cu Sharp Corp la dezvoltarea recorderelor Blue-ray. Deţinător al 14% din acţiunile Pioneer, Sharp oferă deja spre vânzare recordere care folosesc tehnologia Blue-ray.

La sfârşitul anului, recorderele se vor lansa în Japonia, pentru ca apoi să fie comercializate în restul lumii. Preţul nu a fost încă stabilit.

Potrivit Institutului de Cercetare Fuji Chimera, cererea de recordere Blue-ray va creşte până în 2012 la aproximativ 3,6 milioane numai în Japonia.

Blue-ray Disc este un format de suport optic care permite inregistrarea şi redarea video-clipurilor hig-definition (HD), precum şi stocarea unei mari cantităţi de informaţii. Formatul oferă spaţiu de stocare mai mare decât al DVD-urilor tradiţionale, de până la 25 de GB pe un singur strat, sau 50 GB pe două straturi. Această capacitate mare de stocare, precum şi folosirea unor codec-uri audio şi video avansate, permit redarea filmelor HD.

Tehnologia Blue-ray este suportată de echipamentele electronice produse de peste 180 dintre cele mai cunoscute firme din lume. De asemenea, foarte multe studiouri americane susţin această tehnologie, şapte dintre cele mai importante studiouri (Disney, Fox, Warner, Paramount, Sony, Lionsgate şi MGM) lansându-şi deja filmele în format Blue-ray.

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close