Antena 3 CNN High Tech Platformele de mesagerie Facebook și Instagram se vor uni. Vei primi toate mesajele în același loc

Platformele de mesagerie Facebook și Instagram se vor uni. Vei primi toate mesajele în același loc

Facebook a hotărât să unească mesajele din aplicația Messenger cu cele din Instagram. În acest fel, toate mesajele de pe cele două rețele de socializare diferite, vor fi primite în același loc. Schimbarea va fi finalizată la sfârșitul acestui an.

Platformele de mesagerie Facebook și Instagram se vor uni. Vei primi toate mesajele în același loc
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    19 Aug 2020   •   06:30

Utilizatorii rețelei de socializare Instagram au început să primească weekendul trecut reclame în aplicație care promovau „o nouă modalitate de a comunica pe Instagram”. Anunțul era urmat de opțiunea de a uni mesajele din Instagram cu cele de pe Facebook Messanger, scrie NYP. 

Decizia a fost luată pentru a consolida unirea celor două platforme de socializare 

Anul trecut, Mark Zuckerberg a anunțat că va uni serviciul de mesagerie a celor două aplicații. Anunțul a venit în urma scandalului Facebook, în momentul în care parlamentarii americani analizau posibilitatea separării rețelelor de socializare a companiei-mamă, Facebook, care are peste 4 miliarde de utilizatori în toată lumea. 

Congresul american a analizat îndeaproape investițiile făcute de Facebook în ultima perioadă, inclusiv achiziționarea Instagramului pentru 1 miliard de dolari în 2012, despre care parlamentarii au susținut că este un preț sub valoarea pieței. Comisia Federală de Comerț americană investighează și ea achiziționarea platformelor Instagram și Whatsapp de către Facebook. 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, susține că criticile primite sunt nefondate, aceastea fiind bazate pe succesul Instagramului de astăzi: „Nu era o garanție că Instagram va avea succes. În urma achziției, platforma a crescut, în mare parte nu doar din talentul fondatorilor, ci pentru că am investit foarte mult în infrasctructură și promovarea acesteia”, a declarat Zuckerberg. 

Cum va arăta noul design. Iconița de Instagram pentru mesaje va dispărea

Conectarea platformelor prin serviciul de mesagerie va ajuta compania împotriva unor potențiale încercări de a rupe Facebook în mai multe companii mai micuțe. O astfel de mișcare ar fi aproape imposibilă dacă platformele sunt strâns conectate. 

Unirea celor două servicii de mesagerie va permite utilizatorilor de Instagram să folosescă opțiuni care erau inițial disponibile doar în Messenger, cum ar fi schimbarea culorii chatului, a emoticonului și a recționa la un mesaj cu o stare. Utilizatorii vor fi trimiși din Instagram direct în platforma de mesaje, iar semnul de mesaje din Instagram va fi înlocuit cu semnul de Messenger Facebook.  

×
Subiecte în articol: Facebook mesaje
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close