Antena 3 CNN High Tech Poliţia avertizează: Hărţile Apple pentru iPhone pot pune vieţile utilizatorilor în pericol

Poliţia avertizează: Hărţile Apple pentru iPhone pot pune vieţile utilizatorilor în pericol

Poliţia avertizează: Hărţile Apple pentru iPhone pot pune vieţile utilizatorilor în pericol
Sursa foto: Foto: www.apple.com
10 Dec 2012   •   10:19

Autorităţile din Australia au avertizat luni hărţile furnizate de Apple pentru iPhone pot fi periculoase pentru şoferi. Poliţia a salvat mai multe persoane rătăcite în zone izolate, care folosiseră hărţile Apple, informează CNET.

În decurs de câteva săptămâni, poliţia a fost nevoită să intervină pentru a ajuta 6 şoferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga către un oraş, dar au ajuns într-un parc naţional.

Reprezentanţii Apple ştiu că aplicaţia de hărţi este slabă şi chiar au recomandat clienţilor să folosească servicii rivale, iar poliţia din Australia sugerează că o astfel de decizie ar putea chiar salva vieţi.

Unele dintre persoanele salvate de poliţie au rămas izolate până la 24 de ore fără apă şi mâncare.

"Testele derulate de poliţie cu serviciul de hărţi confirmă că aplicaţia arată oraşul Mildura în parcul naţional Murray Sunset, la aproximativ 70 de kilometri de locaţia actuală a oraşului. Poliţia este extrem de îngrijorată, întrucât nu există aprovizionare cu apă potabilă în parcul naţional, iar temperaturile pot ajunge până la 46 de grade, astfel că ar putea fi o situaţie care pune în pericol vieţi", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Compania Apple a provocat nemulţumire în răndul clienţilor în septembrie, când a ales să excludă Google Maps din sistemul de operare iOS6, forţând astfel utilizatorii să treacă la aplicaţia companiei.

×
Subiecte în articol: Apple iphone Australia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close