Antena 3 CNN High Tech Polonia. Primul cimitir virtual

Polonia. Primul cimitir virtual

Polonia. Primul cimitir virtual
06 Feb 2007   •   18:33

În Polonia a apărut primul cimitir virtual şi numără deja 2.000 de morminte. Idee a fost foarte dur criticată de biserica poloneză. Dacă ai acces la internet, poţi ajunge la cimitirul virtual într-o secundă. După scrierea adresei (www. wirtualnycmentarz.pl), pe ecran apare poarta de la intrarea în necropolă, lângă care există şi un magazin virtual, din care poţi cumpăra flori şi candele. Există şi o carte a morţilor, iar pe panoul de informaţii sunt afişate necrologuri. Dacă dai click pe poartă, intri în cimitir.

?Nu este vorba despre un cult al morţilor, ci de dorinţa de câştig?, susţin preoţii. Iar internauţii răspund:?Şi locul dintr-un cimitir obişnuit costă?.

Un loc în cimitirul virtual costă 5 zloţi (1,30 euro), la care se adaugă TVA. Cine doreşte un mormânt la comandă, trebuie să plătească aproximativ 300 de zloţi (77,5 euro). De asemenea, pentru a aprinde o candelă sau pentru o coroană de flori se percep taxe suplimentare.

?Cu toate că proiectul cimitirului este unul comercial, nu câştigăm mulţi bani. Pentru a recupera banii destinaţi construirii web service-ului, în următorii 15 ani ar trebui să câştigăm câte 50 de zloţi (12,9 euro) zilnic?, a declarat proprietarul firmei Pragmator. ?Din fericire, interesul pentru cimitir este din ce în ce mai mare. Vor să-l aibă şi englezii şi spaniolii. Tocmai am început traducerea elementelor de pe service?, a adăugat el.

Antena3.ro

Polonia. Primul cimitir virual

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close