Antena 3 CNN High Tech Ponta va susţine astăzi o şedinţă în Parlament pe teme extrem de importante. Vezi despre ce e vorba

Ponta va susţine astăzi o şedinţă în Parlament pe teme extrem de importante. Vezi despre ce e vorba

Ponta va susţine astăzi o şedinţă în Parlament pe teme extrem de importante. Vezi despre ce e vorba
12 Iun 2012   •   09:23

Primul-ministru Victor Ponta va susţine marţi, în şedinţa camerelor reunite ale Parlamentului, o declaraţie pe teme de politică internă şi internaţională, scrie Mediafax.
   
Premierul anunţa, pe 21 mai, că va solicita Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului convocarea unei şedinţe comune în care acesta să se adreseze Legislativului, care să dea apoi un mandat în privinţa reprezentării României la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.
   
'Eu voi respecta orice decizie a Parlamentului, aşa cum a respectat şi domnul preşedinte Băsescu decizia de a demite guvernul Ungureanu, chiar dacă nu a făcut cu plăcere acest lucru', declara Ponta la vremea respectivă.
   
De altfel, declaraţii pe acest subiect a făcut premierul şi luni, când a susţinut că ideea de a nu informa Parlamentul în legătură cu discuţiile la nivel european a reprezentat 'o anomalie şi o malformaţie', context în care a afirmat că marţi în Parlament doreşte o revenire la raporturile normale dintre instituţii.
   
Premierul a precizat că marţi va face o declaraţie politică în Parlament privind cele cinci obiective care reprezintă 'prioritatea absolută pe plan european a Guvernului USL'.
   
'În perioada următoare, România va avea cinci teme importante pe agenda europeană. În primul rând, aderarea la Spaţiul Schengen. La Consiliul miniştrilor de Interne toate semnalele pe care le-am primit sunt îmbucurătoare. De asemenea, avem problemă - şi o vom rezolva cu bine - a prezentării raportului MCV pe ultimii cinci ani, problema absorbţiei fondurilor europene, acolo unde am luat şi luăm măsuri pentru a opri orice fel de sancţiune din partea CE asupra României. Situaţia foarte importantă dezbătută de primii miniştri la Bucureşti privind bugetul Uniunii Europene, inclusiv alocarea resurselor pentru România în perioada 2014-2020 şi problema la nivel european de adoptare a unui pact de creştere economică şi creare de locuri de muncă care să însoţească tratatul de guvernanţă fiscală', a detaliat Victor Ponta.
   
Pe de altă parte, Ponta afirma, pe 6 iunie, că în Parlament se va exprima pentru 'depolitizarea' televiziunii publice şi pentru 'protejarea banilor publici'.

×
Subiecte în articol: sedinta parlament Victor Ponta
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close