Antena 3 CNN High Tech Posibil concurent pentru Facebook? Google "cercetează" reţelele sociale

Posibil concurent pentru Facebook? Google "cercetează" reţelele sociale

Posibil concurent pentru Facebook? Google "cercetează" reţelele sociale
14 Iul 2010   •   12:42

Google va cerceta modelele de reţele sociale existente de piaţă, considerându-se că se pregăteşte să intre pe această piaţă cu "Google Me", un posibil concurent pentru Facebook, scrie The Daily Telegraph.

Luna trecută, Kevin Rose, fondatorul Digg, a dat naştere unui zvon că Goggle va lansa o nouă reţea socială, scriind pe Twitter, pe 28 iunie: "Ok, zvon uriaş: Google va lansa un competitor pentru Facebook foarte curând, Google Me, sursă foarte credibilă". De atunci, publicaţiile de profil au tot speculat cum va funcţiona noua reţea socială a celor de la Google.

Conform site-urilor Mashable şi TechCrunch, celebrul motor de căutare va face mai multe cercetări privind comportamentul pe reţelele sociale, pentru a pregăti propriul produs. TechCrunch susţine că studiul va fi realizat la sediul Google din Dublin şi va dura 60 de minute, iar subiecţii vor primi 60 de euro fiecare pentru chestionarul de sondaj. Întrebările se pare că vor fi axate pe modul în care reţelele sociale afectează vieţile oamenilor în zona virtuală, cât şi cea reală. Google nu a dorit încă să comenteze zvonurile.

Paul Adams, unul dintre cercetătorii de la Google, a postat recent o prezentare personală asupra internetului, care subliniază interesul privind reţelele sociale. Într-o secţiune el a vorbit despre cum interacţiunea pe internet se schimbă. "Noua etapă a internetului nu va avea destinaţii, va fi o reţea de conţinut şi oameni care vor interacţiona în funcţie de conext şi de relaţii. Creşterea numărului de oameni care interacţionează pe internet înseamnă că este importantă construirea şi administrarea comunităţilor, pentru a răspunde cererilor clienţilor. Comunităţile trebuie să ţină cont de experienţa consumatorilor şi nu să fie construite la o nouă destinaţie", a scris Adams.

Săptămâna trecută, Eric Schmidt, directorul executiv al Google, nu a dorit să infirme faptul că Google lucrează la o nouă reţea socială, iar comentariile făcute de Adams arată faptul că se doreşte înfiinţarea unei reţele la un nivel ridicat şi nu doar o simplă reţea precum cele existente, dar cu alt nume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook Google
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close