Antena 3 CNN High Tech Povestea celui de-al doilea satelit românesc care a ajuns pe orbită, construit de un grup de elevi din București

Povestea celui de-al doilea satelit românesc care a ajuns pe orbită, construit de un grup de elevi din București

Cerul este limita, spune o vorbă celebră, însă, pentru mai mulți tineri români cerul este doar începutul planurilor. Este vorba despre un grup de elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, care au bifat recent o nouă performanță.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   18:08

ROM 3, al treilea satelit românesc a ajuns pe orbită cu o rachetă SpaceX și este operațional. Poveste lor începe cu o pasiune pentru tehnologie, muncă în subsol și perseverență de admirat. 

"Sateliții noștri sunt de mărime unui cub rubic. Noi am trimis acești sateliți cu scopul de a demonstra că putem opera o astfel de misiune spațială și scopul final este de a recepționa sateliți din spațiu. ROM 2 și ROM 3 au ca scop captarea de poze cu pământul De asemenea, au și senzori de căldură", a declarat Filip Bușcu. 

"ROM 2 și ROM 3 au fost misiuni prin care am arătat că România poate să aibă sateliți în spațiu acest lucru realizat de către niște elevi de liceu. De-a lungul experienței noastre am învățat foarte multe lucri și ne-am perfecționat și plănuim să lansăm ROM 4 la finalul anului 2024 ca în jurul lui să formăm o constelație de șase sateliți", a precizat Alesia Unteșu. 

"Această constelație are ca scop captarea de imagini cu o rezoluție destul de înaltă. Vom lua sistemele care au funcționat și vom adăuga camere cu o rezoluție mai înaltă, care vor fi capabile să capteze imagini care nu fac parte din spectru vizibil", a declarat Filip Bușcu. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close