Premieră mondială. Concert virtual în Second Life (VIDEO)

14 Sep 2007   •   15:09
Premieră mondială. Concert virtual în Second Life <font color=red>(VIDEO)</font>
Spaţiul virtual din jocul Second Life va găzdui vineri primul concert simfonic virtual din lume. Concertul va fi susţinut de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în realitate în sala de concerte din Liverpool şi va cuprinde, printre altele, lucrări aparţinând lui Serghei Rahmaninov şi Maurice Ravel. Orechestra va concerta în paralel şi în Second Life, într-o reproducere tridimensională a sălii de concerte din Liverpool.

Publicul va fi format din avataruri - identităţile online ale jucătorilor - din toate colţurile lumii, care au câştigat biletele prin intermediul unei loterii organizate în lumea virtuală. Avatarurile care nu au bilete la concert nu vor putea urmări spectacolul. Spectatorii concertului virtual vor beneficia de toate facilităţile unei săli reale de concerte. Ei vor putea cumpăra dulciuri de la bar şi chiar folosi toaleta.

După spectacol, avatarurile lui Vasili Petrenko, cel mai tânăr dirijor din istoria de 165 de ani a orchestrei, şi a lui Kenneth Hesketh, unul dintre cei doi compozitori ale căror opere vor fi interpretate de orchestră, vor putea discuta cu spectatorii în cursul unei conferinţe care va avea în foaierul sălii de concerte.

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra a cheltuit 1600 de lire sterline (2328 ¤) pentru a cumpăra o insulă virtuală în Second Life, unde designerii web au creat o imitaţie a sălii de concerte reale. Orchestra a decis redifuzarea spectacolului în fiecare sâmbătă, timp de două luni.

Second Life, lumea virtuală în 3D, a fost lansată pe internet în 2003 şi în prezent numără 9 milioane de rezidenţi din lumea întreagă, dintre care aproximativ 20.000 de români. Profitând de popularitatea jocului, mari companii, precum Reebok, Adidas şi BMW, şi-au lansat reprezentanţe în lumea virtuală, iar state precum Suedia sau Maldive şi-au deschis chiar ambasade.

Liverpool Philharmonic Hall în realitate şi pe Second Life

Antena3.ro

x close