Antena 3 CNN High Tech Premieră mondială la Antena 3. Vot virtual în direct

Premieră mondială la Antena 3. Vot virtual în direct

Premieră mondială la Antena 3. Vot virtual în direct
18 Mai 2007   •   19:25
În premieră mondială, în direct la Antena 3 aţi putut vedea sâmbătă cum decurge votul în lumea virtuală. Românii au fost aşteptaţi la secţiile de vot şi în Second Life - cel mai popular joc video online. Referendumul organizat în lumea virtuală s-a terminat sâmbătă, în ziua în care se desfăşoară şi în viaţa reală, însă mai devreme , la ora 19.00. În ultima zi a referendumului, sala de referendum amenajată în Second Life a fost mereu plină. Dacă de la începutul săptămânii, votaseră 600 de participanţi, sâmbătă doar la orele dimineţii au votat încă pe atât.

Referendumul din Second Life nu a fost o joacă. Ideea le-a venit românilor după ce au văzut că francezii şi-au ales preşedintele şi în lumea virtuală. Românii care au votat pe Internet spun că au votat şi în lumea reală. Votul lor a putut fi văzut în direct la ştirile Antenei 3, pentru prima dată în lume. Nicio televiziune nu a făcut până acum o transmisie în direct dintr-o lume virtuală.

Rezultatul votului va fi anunţat în Second Life pe nişte panouri, în sala dedicată referendumului şi ulterior pe site.

20.000 de români sunt rezidenţi în lumea virtuală, o transpunere a lumii reale într-un popular joc video online. Media de vârstă a celor înscrişi în Second Life este de 32-35 de ani. Persoanele sub 18 ani nu au voie să îşi facă un cont. Aproape şapte milioane de oameni din toată lumea sunt înregistraţi în această realitate virtuală.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close