Antena 3 CNN High Tech Premieră mondială: o aernoavă alimentată doar cu energie solară va zbura în jurul lumii

Premieră mondială: o aernoavă alimentată doar cu energie solară va zbura în jurul lumii

Premieră mondială: o aernoavă alimentată doar cu energie solară va zbura în jurul lumii
de O.P.    |    07 Ian 2015   •   07:18

O aeronavă alimentată doar cu energie solară  va zbura în jurul lumii în premieră mondială la începutul lunii martie. Creatorii săi i-au montat trei motoare electrice în plus faţă de predecesorul său, care a traversat Statele Unite ale Americii în zbor fără să alimenteze, în 2013. Călătoria va dura aproximativ cinci luni.

Ocolul Pământului va fi cea mai grea călătorie pentru Solar Impulse, spun fondatorii proiectului. Aeronava alimentată doar cu energie solară îşi va începe misiunea la începutul lunii martie şi va ateriza în iulie. Cea mai dificilă parte a călătoriei în jurul lumii va fi traversarea oceanului Pacific în 120 de ore, adică 5 zile şi 5 nopţi.

Aeronava cântăreşte 2.300 de kilograme, la o anvergură a aripilor de 72 de metri. Cabina avionului, cu o suprafaţă puţin mai mică de patru metri pătraţi, conţine tot ce-i poate fi necesar pilotului pe timpul zborurului. Chiar şi aşa, avionul va face mai multe escale în timpul călătoriei.

Solar Impulse a intrat in istorie în iulie 2010, ca primul avion care a zburat doar cu ajutorul energiei solare. În 2013, aeronava propulsată cu energie solară a traversat Statele Unite ale Americii de la vest la est, în 26 de ore.


×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close