Antena 3 CNN High Tech Premieră pentru Apple: A devenit lider pe piaţa telefoanelor mobile din SUA

Premieră pentru Apple: A devenit lider pe piaţa telefoanelor mobile din SUA

Premieră pentru Apple: A devenit lider pe piaţa telefoanelor mobile din SUA
01 Feb 2013   •   20:37

Apple a devansat Samsung Electronics în trimestrul al patrulea şi a devenit, pentru prima oară, lider pe piaţa telefoanelor mobile din Statele Unite, marcând o victorie în lupta pentru dominarea pieţei mondiale, informează Bloomberg.
   
În trimestrul patru, Apple a vândut 17,7 milioane de telefoane mobile pe piaţa americană, în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, potrivit datelor Strategy Analytics.
   
Nivelul vânzărilor conferă Apple o cotă de 34% pe piaţa americană în ultimele trei luni ale anului trecut, înaintea Samsung, care a comercializat 16,8 milioane de telefoane, nivel echivalent cu o cotă de 32%.
   
Livrările totale de telefoane pe piaţa americană au crescut cu 4% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 52 milioane de unităţi.
   
Apple are o poziţie puternică în SUA, dar se confruntă cu intensificarea concurenţei din partea Samsung şi a altor producători de smartphone-uri care folosesc sistemul de operare Android al Google.
   
Samsung produce şi telefoane mai ieftine, cu funcţii mai puţin sofisticate, şi este lider mondial pe piaţa aparatelor mobile, cu vânzări de peste 100 de milioane de unităţi în trimestrul al patrulea.
   
Samsung ar putea recâştiga în 2013 prima poziţie pe piaţa americană, cu noi modele precum Galaxy S4.
   

   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close