Antena 3 CNN High Tech Primul avion solar a decolat din Elveţia într-un zbor care va dura 24 de ore (VIDEO)

Primul avion solar a decolat din Elveţia într-un zbor care va dura 24 de ore (VIDEO)

Primul avion solar a decolat din Elveţia într-un zbor care va dura 24 de ore (VIDEO)
Sursa foto: www.solarimpulse.com
07 Iul 2010   •   22:25

Solar Impulse, un avion propulsat prin intermediul energiei solare, intenţionează să dovedească, o dată pentru totdeauna, că utilizarea acestui tip de energie este o idee bună şi practică. Astfel, avionul a decolat miercuri din Elveţia, şi va încerca să zboare non stop timp de 24 de ore, la o altitudine de 8.500 de metri. Aparatul de zbor a decolat pentru prima oară în decembrie anul trecut, cei care l-au proiectat încercând acum să vadă dacă va reuşi să stea în aer fără oprre timp de 24 de ore.

Solar Impulse HB-SIA este primul avion proiectat să zboare ziua şi noaptea doar cu energie solară, fără a utiliza combustibil fosil. Bertrand Piccard şi Andre Borschberg sunt cei care stau în spatele proiectului.

Avionul solar a apărut după ani de cercetări, teste şi o muncă intensă depusă de echipa de proiectanţi şi de cei care l-au construit. "Acesta este punctul culminant al celor şase ani de muncă asiduă, depusă de o experimentată echipă de profesionişti. Acest prim zbor încheie cu succes prima fază a proiectului avionului Solar Impulse, confirmând alegerile tehnice pe care le-am făcut", a declarat Borschberg, în decembrie, după primul zbor.

Cu toate că Impulse este la fel de lat ca şi un Boeing 747, el cântăreşte doar 1.7 tone. Cele 12.000 de celule solare montate pe aripi sunt proiectate pentru a oferi energie celor patru motoare electrice. De asemenea, panourile solare încarcă acumulatorii avionului ziua, permiţându-i astfel să zboare şi noaptea.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: energie solara
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close