Antena 3 CNN High Tech Primul blogger român exmatriculat din şcoală

Primul blogger român exmatriculat din şcoală

Primul blogger român exmatriculat din şcoală
20 Apr 2007   •   19:57

Ariel Costantinof, elev în clasa a IX-a, a fost exmatriculat din liceul privat bucureştean Lauder-Reut din cauza unor texte scrise pe blogul personal, la adresa http://we3d.net. Ştirea a stârnit un val de simpatie, mii de internauţi români declarându-şi sprijinul pentru elev. Ariel a fost informat verbal despre măsurile luate împotriva sa, fără a primi nici o hârtie oficială din partea instituţiei de învăţământ.

Pe blogul lui Ariel apărea joi următorul text: "În urma discuţiilor de ieri (17 aprilie 2007), că ne vedem în consiliul profesoral, azi (18 aprilie 2007) am fost exmatriculat (cică din cauza postului de ieri). Faza cea mai tare a fost că după ce mi s-a spus că-s exmatriculat şi că mi se scade nota la purtare la 4 am fost trimis acasă... iar, la poartă, nea Vasile (portarul) nu mă lasă să plec...".

Preşedintele organizaţiei spune că l-a exmatriculat pe Ariel din cauza faptului că a postat pe blog jigniri la adresa profesorilor şi fotografii ale profesorilor realizate în timpul orelor de curs. Elevul se pare că a deranjat prin comentarii de genul "Dormitul în penitenciar? Strict interzis!", pe marginea unui clip video care arăta cum un elev este trezit din somn în timpul orei de către profesoara sa.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close