Antena 3 CNN High Tech Primul chip de memorie flash de 128Gb din lume, creat de Intel și Micron

Primul chip de memorie flash de 128Gb din lume, creat de Intel și Micron

Primul chip de memorie flash de 128Gb din lume, creat de Intel și Micron
Sursa foto: Foto: Wired.com
07 Dec 2011   •   14:50

Intel și Micron au reușit să construiască un chip de memorie flash NAND de 128Gb. Aceste chipuri micuțe, create cu ajutorul unui proces de 20 nanometri, pot fi montate într-un telefon mobil, oferind posibilitatea stocării de date ”în valoare” de 128Gb, pe un gadget cât degetul mic.

În prezent, pe liniile de asamblare Intel Micron Flash Technologies (IMFT) se perindă chip-uri de 64Gb, care folosesc aceeași tehnică de 20 nanometri, iar versiunile de 128Gb vor fi montate în telefoanele mobile care vor apărea anul viitor, potrivit Wired.com.

Noile chip-uri arată cât de mult și cât de repede avansează tehnologia. Până nu de mult ne mulțumeam cu 50Gb spațiu de memorie pe un laptop sau computer personal. Iar acum, este disponibil de trei ori mai mult spațiu de stocare, și asta pe gadget-uri mult mai mici.

Cei care dețin o tabletă, sau și-au înlocuit notebook-ul cu o tabletă, știu deja cât de binevenit este mai mult spațiu pe device-ul lor. Informațiile digitale se strâng în fiecare zi, de la muzică până la fotografii, documente sau filme, toate trebuie stocate undeva. Deci mai mult spațiu pe gadget-ul fiecăruia dintre noi este esențial.

×
Subiecte în articol: intel
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close