Antena 3 CNN High Tech Proces între Microsoft şi o companie olandeză, pentru un program anti-chat

Proces între Microsoft şi o companie olandeză, pentru un program anti-chat

Proces între Microsoft şi o companie olandeză, pentru un program anti-chat
21 Apr 2008   •   22:53

Gigantul software Microsoft a trimis în judecată o companie olandeză, pentru că a dezvoltat un program anti-chat, denumit iniţial MSNLOCK, a anunţat, luni, Unicaresoft. Procesul dintre compania Unicaresoft, creată de Carola Eppink, şi Microsoft este programat să înceapă pe 23 aprilie. Programul, care a fost lansat pe piaţa olandeză sub un nou nume, Benzoy, previne copiii de la a petrece prea mult timp pe internet şi asigură că ei vizitează doar pagini de internet sigure.

Microsoft, care deţine numele MSN, vrea să stopeze compania olandeză să vândă noul program şi a cerut schimbarea numelui acestuia, dorind totodată ca toate domeniile înregistrate pe internet cu denumirea MSNLOCK să fie transferate la Microsoft.

Avocatul Marc de Boer, care îi reprezintă pe Eppink şi Unicaresoft, spune că numele se referă la funcţia programului. „MSN a devenit un nume generic în zilele noastre, similar cu chatul”, a spus De Boer. Eppink, mama care a iniţiat programul, a declarat şi ea că a presupus că „MSN” reprezintă activitatea de a trimite mesaje pe chat şi nu un brand în particular, aşa cum este specificat şi în dicţionarul olandez „Van Dale”.

Eppink a mai spus că suspectează că Microsoft nu este deranjată de numele programului dezvoltat de Unicaresoft, ci de faptul că acest program blochează aplicaţii de tipul MSN Microsoft.

Antena3.ro  

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close