Antena 3 CNN High Tech Procesele de la CEDO vor fi transmise pe Internet

Procesele de la CEDO vor fi transmise pe Internet

Procesele de la CEDO vor fi transmise pe Internet
26 Iun 2007   •   14:29
Procesele judecate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului vor fi transmise pe Internet. Este o premieră în sistemul judecătoresc european. Până acum, CEDO comunica date despre derularea proceselor doar reclamanţilor şi statelor cu care aceştia se judecau. Prima şedinţă de judecată se va filma joi şi va putea fi vizionată în întreaga lume.

Şedinţele de judecată vor începe la ora 9.00, se vor filma şi înregistra integral, iar de la ora 14.30 vor fi difuzate pe site-ul Curţii Europene a Drepturilor Omului

Preşedintele CEDO, Jean Paul Costa, a declarat că „difuzarea pe Internet a proceselor le dă oamenilor posibilitatea să urmarească cum se desfăşoară procesele la CEDO, fără să mai fie nevoiţi să vină la Strasbourg şi, de asemenea, jurnaliştii pot vedea în detaliu cum se desfăşoară fiecare şedinţă”.

Sistemul a costat 290.000 de Euro şi a fost finanţat de guvernul irlandez. Înregistrările proceselor vor fi arhivate şi postate pe site-ul CEDO luni şi chiar ani întregi. Conducerea CEDO a făcut precizarea că, dacă reclamanţii nu vor să fie filmaţi, ei vor putea cere Curţii să li se protejeze imaginea, în aşa fel încât doar avocaţii să apară în înregistrarea postată pe Internet.

În acest moment, pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului se află pe rol 11.263 de procese împotriva Romaniei.

Antena 3 

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close