Antena 3 High Tech Produsele Apple sunt expuse atacurilor prin documente PDF din cauza unei vulnerabilităţi a iOS

Produsele Apple sunt expuse atacurilor prin documente PDF din cauza unei vulnerabilităţi a iOS

de Antena3.ro    |    11 Iul 2011   •   21:02
Produsele Apple sunt expuse atacurilor prin documente PDF din cauza unei vulnerabilităţi a iOS Foto: brothatech.com

Guvernul Germaniei a emis o avertizare prin care îi atenţionează pe utilizatorii produselor Apple iPhone, iPad sau iPod Touch, că anumite versiuni ale sistemului de operare iOS sunt vulnerabile codurilor malware conţinute în documente PDF, informează CNN.

Deşi, cele mai expuse dispozitive mobile sunt cele care folosesc sistemul de operare Android, nicio platformă nu este lipsită de riscuri. Utilizatorii produselor Apple, care descarcă documente PDF, sunt expun, din cauza unei vulnerabilităţi a sistemului de operare, atacurilor cibernetice.

Breşa din sistemul de operare ar putea fi exploatată, cu ajutorul codurilor înscrise în documentele PDF, pentru a se sustrage informaţii confidenţiale, înregistra comvorbiri, sau controlarea altor funcţii ale dispozitivelor mobile.

Reprezentanţii Apple susţin că lucrează la remedierea situaţie, însă nu se cunoaşte de cât timp există vulnerabilitatea sistemului, sau cât va dura până când se va repara.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close