Antena 3 CNN High Tech Prunariu - alături de specialiştii NASA şi ONU

Prunariu - alături de specialiştii NASA şi ONU

Prunariu - alături de specialiştii NASA şi ONU
17 Feb 2007   •   14:27

Singurul astronaut român, Dumitru Prunariu, face parte dintr-o echipă internaţională de specialişti care încearcă să găsească soluţii pentru o problemă foarte gravă. ONU şi NASA au tras un semnal de alarmă: un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029 sau în 2041. Specialiştii reuniţi la Viena fac planuri în încercarea de a evita impactul.

Prima ameninţare a asteroidului AFOBIS, urmează a fi în anul 2029. Specialiştii spun că atunci corpul se va apropia ameninţător de Pămînt. ? În momentul de faţă nu sunt soluţii pentru ciocnirea unui asemenea corp ceresc. Asteroidul s-ar putea întoarce după 12 ani, în anul 2041. Atunci impactul va fi devastator. Dacă o să cadă în mijlocul Oceanului poate declanşa tsunami...să nu mai vorbim dacă va cădea într-un stat important? , afirma Dumitru Prunariu, cosmonaut.

Dumitru Prunariu, alături de alţi specialişti NASA şi ONU întruniţi la Viena, încerarcă găsirea unei situaţii de îndepărtare a corpului ceresc de TERRA prin intermediul unui tractor spaţial. Cosmonautul a mai afirmat că : ?Soluţia nedistructivă are avantajul că poate să controleze traiectoria obiectului? .

Ultimul impact al unui asteroid cu Pămîntul s-a produs în 1908. Atunci doar o parte a corpului spaţial a lovit pămîntul în Siberia. Specialiştii spun că Pâmântul a avut noroc pentru că asteroidul nu s-a prăbuşit într-o zonă populată.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close