Antena 3 CNN High Tech Raport: România ocupă locul patru la viteza medie a conexiunilor la internet, la nivel mondial

Raport: România ocupă locul patru la viteza medie a conexiunilor la internet, la nivel mondial

Raport: România ocupă locul patru la viteza medie a conexiunilor la internet, la nivel mondial
21 Oct 2010   •   16:03

România s-a menţinut pe locul întâi pe plan european şi pe locul al patrulea în lume în ceea ce priveşte viteza medie a conexiunilor la internet, în cel de-al doilea trimestru, arată cea mai nouă ediţie a raportului State of the Internet, întocmit de compania Akamai. Ţara noastră este devansată numai de Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia.

Acelaşi raport arată că mai multe oraşe româneşti au intrat în topul primelor 100 de oraşe la nivel mondial cu cele mai mari viteze medii ale conexiunilor la internet. Pe plan european, Constanţa ocupă locul secund, fiind întrecută doar de oraşul suedez Umea.

Pe primul loc al clasamentului realizat la nivel mondial a rămas Coreea de Sud, cu o viteză medie a conexiunilor la internet de 17 Mbps, înregistrând creştere de 38% faţă de primul trimestru. Hong Kong si Japonia beneficiază de viteze de 8,6 Mbps, respectiv 8 Mbps, iar Romania 6,8 Mbps, în creştere de 7% faţă de primul trimestru din 2010.

Clasamentul statelor cu cele mai mari viteze medii ale conexiunilor la internet



În ţara noastră, 48% dintre conexiunile broadband au viteze de peste 5 Mbps, în timp ce în Coreea de Sud proportia e de 75% la aceeaşi viteză.

În raportul întocmit de Akamai a fost inclus şi un clasamant al primelor 100 de oraşe din lume cu cele mai mari viteze medii ale conexiunilor de internet. În top apar şi cinci oraşe din Romania: Constanţa ( locul 39 în lume), Iaşiul (locul 54), Timişoara (locul 67), iar Cluj (92) şi Bucureşti (93).

Compania Akamai, cea care a realizat raportul, deţine aproximativ 60.000 de servere în 70 de ţări.


 

×
Subiecte în articol: România raport
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close