Antena 3 CNN High Tech Raport SUA: Parolele sunt depăşite- nu asigură securitatea informatică

Raport SUA: Parolele sunt depăşite- nu asigură securitatea informatică

Raport SUA: Parolele sunt depăşite- nu asigură securitatea informatică
09 Dec 2008   •   10:11

Securitatea cibernetică este o ameninţare majoră, iar preşedintele ales al SUA ar trebui să creeze o instituţie la Casa Albă care să se ocupe de această problemă , apreciază experţi de top în domeniu.
Avertismentul a fost emis de Comisia pentru Securitate Cibernetică a preşedinelui SUA, un grup de experţi aflati sub comanda Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale.
Securitatea informatică este cea mai serioasă povocare economică şi naţională, se arată în raport, care mai notează că este de aşteptat o provocare pe termen lung din partea serviciilor de informaţii străine, militari, criminali şi alţii.
?Trebuie să reunţăm la parole,? aprecia Tom Kellermann, vicepreşedinte al Core Security Technologies şi membru al comisiei care a realizat raportul. Acesta crede că abordarea de până acum a securităţii a eşuat.
Se apreciaza că doar o strategie naţională completă, care să cuprindă aspectele naţionale şi internaţionale ale aspectelor securităţii, va îmbunătăâi stuatia. Printre propuneri se numără renunţarea la parole şi introducerea unei autentificări mai puternice. Anume utilizatorii de calculatoare să deţină un dispozitiv care să le permită accesul la o reţea de calculatoare sau servciii online.
De asemenea se doreşte restricţionarea internetului, dar şi se propune ca Obama să creeze un birou care să se ocupe de ciberspaţiu pentru "a manageria numeroasele aspecte pentru securizarea reţelelor în timp ce sunt protejate libertăţile civile
Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close