Antena 3 CNN High Tech Război pe Internet între România şi Italia

Război pe Internet între România şi Italia

Război pe Internet între România şi Italia
17 Noi 2007   •   08:55

Ziarul italian Il Secolo XIX a anunţat vineri seara că atacul asupra site-ului propriu a fost revendicat de hackeri din România. În acest sens, publicaţia din Cizmă citează mesajele venite pe site-ul Antena3.ro. Iniţial, pe site-ul ziarului Il Secolo XIX se anunţase că site-ul a fost atacat de hackeri din Coreea. Site-ul Il Secolo XIX nu a mai putut fi accesat de joi seara până vineri dimineaţa. Mai multe mesaje venite pe site-ul Antena3.ro anunţau faptul că cei care au atacat site-ul sunt români, nemulţumiţi de articolele defăimătoare din presa italiană la adresa conaţionalilor.

De altfel, gazeta genoveză este cea care a publicat informaţia potrivit căreia România ar găzdui tabere de antrenament Al Qaeda, informaţie dezminţită de autorităţile române. De atunci, pe site-ul Il Secolo XIX foarte mulţi români au postat comentarii prin care acuză poziţia incorectă a italienilor faţă de ţara noastră.

Il Secolo XIX anunţă totuşi că nu poate spune sigur dacă atacul informatic de joi seara provine din România şi anunţă că autorităţile italiene investighează cazul.

Antena3.ro precizează că nu este de acord cu eventualele atacuri informatice, indiferent dacă acestea provin sau nu din România, dar îşi va păstra întotdeauna drept obiectiv informarea promptă şi corectă a cititorilor despre evenimentele din ţară şi străinătate. În acest context se înscriu şi informaţiile referitoare la conflictul pe internet dintre români şi italieni.

De asemenea, Antena3.ro precizează că forumul este un spaţiu liber, iar site-ul nostru va oferi întotdeauna dreptul la libertatea de expresie tuturor cititorilor.


CITIŢI ARTICOLUL ZIARULUI ITALIAN IL SECOLO XIX


Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close