Antena 3 High Tech Războiul cu Apple este aproape încheiat, iar Google a câştigat deja

Războiul cu Apple este aproape încheiat, iar Google a câştigat deja

de N.B.    |    17 Dec 2012   •   15:46
Războiul cu Apple este aproape încheiat, iar Google a câştigat deja

Războiul dintre Android şi iOS-ul de la Apple este aproape încheiat, iar noi am câştigat deja, susţine preşedintele Google, Eric Schmidt, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Bloomberg.

Oficialul Google consideră că lupta dintre Google şi Apple pe piaţa dispozitivelor mobile este asemănătoare celei desfăşurate între Apple şi Microsoft în urmă cu 20 de ani, la nivelul computerelor.

"Este clar că Google câştigă acum", susţine Schmidt, bazându-se pe faptul că sistemul Android a crescut exponenţial în ultimul an, controlând aproximativ 70% din piaţa smartphone-urilor, pe care acesta consideră că o va domina următorii patru-cinci ani, şi va eroda treptat dominaţia companiei din Cupertino de pe piaţa tabletelor.

Comparaţia cu încputul anilor '90 este destul de relevantă, atunci, Microsoft a reuşit să se impună cu ajutorul diverselor companii externe, ce au dezvoltat produse pentru sistemul său de operare, în timp ce Apple a refuzat să licenţieze OS X.

Acum, Google nu doar că beneficiază de colaborări multiple pentru îmbunătăţirea Androidului, ci oferă sistemul de operare gratuit.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close