Antena 3 CNN High Tech Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea

Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea

Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea
Sursa foto: Google
25 Aug 2009   •   12:18

Compania Google va fi dată în judecată de un blogger a cărui identitate a fost făcută publică. Bloggerul pretinde despăgubiri de 15 milioane de dolari, arată Times Online. Identitatea acestuia a fost dezvăluită, după ce bloggerul a insultat un fost model Vogue pe internet.

Rosemary Port susţine că Google nu i-a protejat identitatea, atunci când a dat curs unui ordin judecătoresc care prevedea dezvăluirea numelui ei. Femeia în vârstă de 29 de ani a fost dată în judecată, după ce a făcut-o "târâtură" şi "împuţită" pe Liskula Cohen, pe site-ul "Skanks in NYC".

?Întreaga poveste s-a transformat într-un circ mediatic. Însă, nu din cauza mea. Aş vrea să cred că trăiesc într-o ţară în care nu sunt persecutată pentru părerile mele. Dreptul la exprimare trebuie apărat?, a declarat Rosemary Port.

Autorităţile au obligat Google să facă publică identitatea persoanei care a insultat-o pe Liskula Cohen. Blogul pe care apăruseră informaţiile era găzduit de blogger.com.

Andrew Pederson, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat că Google susţine persoanele care sunt atacate virtual şi, în cazul în care este necesar, va dezvălui informaţiile cerute prin hotărârea judecătorească.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: blog internet
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close