Antena 3 High Tech Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea

Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea

25 Aug 2009   •   12:18
Răzbunarea bloggerilor: Vrea să dea în judecată Google pentru că i-a dezvăluit identitatea
Sursa foto: Google

Compania Google va fi dată în judecată de un blogger a cărui identitate a fost făcută publică. Bloggerul pretinde despăgubiri de 15 milioane de dolari, arată Times Online. Identitatea acestuia a fost dezvăluită, după ce bloggerul a insultat un fost model Vogue pe internet.

Rosemary Port susţine că Google nu i-a protejat identitatea, atunci când a dat curs unui ordin judecătoresc care prevedea dezvăluirea numelui ei. Femeia în vârstă de 29 de ani a fost dată în judecată, după ce a făcut-o "târâtură" şi "împuţită" pe Liskula Cohen, pe site-ul "Skanks in NYC".

?Întreaga poveste s-a transformat într-un circ mediatic. Însă, nu din cauza mea. Aş vrea să cred că trăiesc într-o ţară în care nu sunt persecutată pentru părerile mele. Dreptul la exprimare trebuie apărat?, a declarat Rosemary Port.

Autorităţile au obligat Google să facă publică identitatea persoanei care a insultat-o pe Liskula Cohen. Blogul pe care apăruseră informaţiile era găzduit de blogger.com.

Andrew Pederson, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat că Google susţine persoanele care sunt atacate virtual şi, în cazul în care este necesar, va dezvălui informaţiile cerute prin hotărârea judecătorească.Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close