Antena 3 CNN High Tech Razor 400, laptop-ul care îţi încape în palmă

Razor 400, laptop-ul care îţi încape în palmă

Razor 400, laptop-ul care îţi încape în palmă
07 Iul 2008   •   18:51

Mini laptop-urile devin parcă din ce în ce mai... mici. 3kcomputers a scos pe piaţă recent RazorBook 400, un mini notebook care, cu toate că îţi încape în palmă şi cântăreşte mai puţin de un kilogram, "ştie să facă" destul de multe. Astfel, se poate naviga fără probleme pe internet cu ajutorul lui. Mini-laptop-ul dispune de un display-ul de 7 inch şi o tastatură completă.

RazorBook 400 beneficiază de protecţie împotriva şocurilor şi este foarte eficient din punctul de vedere al energiei consumate. Computerul porneşte în numai 15 secunde mulţumită unei interfeţe special proiectate.



Notebook-ul se conectează automat la internet mulţumită WiFi, care detectează orice punct în care există o astfel de reţea wireless (hotspot).

Mini-pc-ul are ca public ţintă studenţii dar şi oamenii care călătoresc, astfel încât dispune de mobile broadband (internet wireless de mare viteză prin modem sau telefon mobil, folosind WiMAX, UMTS/HSDPA, EV-DO).

Pc-ul include şi o suită de "unelte" Office precum AbiWord (care poate fi folosit pentru deschiderea fişierelor Microsoft Word), GNUMeric (pentru fişierele Microsoft Excel), client de e-mail şi un program destinat PDF-urilor.

De asemenea, RazorBook 400 are soft-uri pentru jocuri, player muzical şi video, organizer etc. Placa de sunet high definition şi cele două difuzoare incluse întregesc imaginea aplicaţiilor media posibile prin intermediul mini-notebook-ului.



Pc-ul foloseşte sistemul de operare Linux şi dispune de o memorie SDRAM de 512 MB DDR2, plus un hard drive de 4 GB. Inima lui RazorBook 400 este procesorul Ingenic Single Core Mobile care rulează la 400 Mhz, şi este astfel construit încât consumă foarte puţină energie.

Computerul dispune şi de trei porturi USB 2.0 şi este livrat cu un acumulator de 2100 MaH şi încărcător. Preţul recomandat pentru această mini-minune care oferă o alternativă mult mai bună la PDA-uri este de 299 de dolari.

Fotografii: 3kcomputers.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close