Antena 3 CNN High Tech Reclamă la iPhone, interzisă în Marea Britanie. Mesajul i-a indus în eroare pe consumatori

Reclamă la iPhone, interzisă în Marea Britanie. Mesajul i-a indus în eroare pe consumatori

Reclamă la iPhone, interzisă în Marea Britanie. Mesajul i-a indus în eroare pe consumatori
27 Aug 2008   •   13:28

O reclamă pentru cunoscutul iPhone, transmisă de televiziunile din Marea Britanie, i-a indus în eroare pe consumatori, potrivit autorităţii britanice în domeniu, Advertising Standards Authority (ASA - Autoritatea pentru Standarde în Publicitate), citată de BBC. ASA a primit două plângeri care evidenţiau mesajul eronat transmis de clip: "toate părţile internetului sunt cuprinse de iPhone".

Datorită faptului că iPhone nu suportă Flash sau Java, două dintre aplicaţiile care se regăsesc în multe pagini de internet, ASA a decis că afirmaţia din reclamă este una care induce în eroare publicul. Răspunsul Apple nu s-a lăsat aşteptat, compania americană susţinând că mesajul se referă la disponibilitatea paginilor de internet şi nu la aspectul acestora.

iPhone beneficiază de un browser web open-source, dezvoltat de Apple, denumit Safari, dar multe dintre animaţiile sau detaliile grafice de pe paginile de internet pot fi văzute doar cu aplicaţiile care nu sunt de tip open-source, ca Java şi Flash, pe care Apple a decis să nu le integreze în noul iPhone.

Prin urmare paginile de internet vizionate pe iPhone prin intermediul Safari arată diferit de cele care sunt deschise cu un alt browser. Reclama a "oferit o impresie greşită a capabilităţilor iPhone, în privinţa ninternetului", potrivit ASA. Autoritatea a decis că aceasta nu mai poate fi transmisă în actuala formă.

"Deoarece iPhone nu suportă Flash sau Java, internetul nu poate fi văzut în întreaga sa măreţie (...), şi am decis să nu mai fie difuzată", a declarat Olivia Campbell, purtătorul de cuvânt al ASA, citat de BBC. Oficialii Apple au spus că nu doresc să comenteze decizia autorităţii britanice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close