Antena 3 CNN High Tech Reprezentanţii Google au anulat acordul cu Yahoo în domeniul publicităţii online

Reprezentanţii Google au anulat acordul cu Yahoo în domeniul publicităţii online

Reprezentanţii Google au anulat acordul cu Yahoo în domeniul publicităţii online
05 Noi 2008   •   19:51

Compania Google a anunţat că renunţă la acordul cu Yahoo! privind un parteneriat în domeniul publicităţii online, ca urmare a opoziţiei venite din partea autorităţilor americane antitrust, informează Reuters. Reprezentanţii Departamentului Justiţiei din SUA au anunţat, miercuri, că au notificat compania Google că intenţionează să iniţieze un proces pentru a bloca acordul pe motiv că încalcă legile concurenţei.
Michael Drummond, directorul Google pe probleme juridice, a precizat pe blogul personal:"După patru luni de analiză, inclusiv discuţii privind variante de schimbări, este clar că autorităţile de reglementare şi o parte a companiilor de publicitate sunt, în continuare, îngrijoraţi privind acordul". Pe de cealaltă parte, reprezentanţii Yahoo! se declară dezamagiţi de faptul că Google a renunţat la acord şi a hotărât să nu-l apere în justiţie.
Google şi Yahoo! sunt cele mai mari două companii din industria motoarelor de căutare pe Internet. Potrivit unui studiu realizat în luna august de scompania comScore Inc., ele controlează împreună 80% din piaţa căutărilor pe Internet.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close