Antena 3 CNN High Tech Restricţii la utilizarea Blackberry pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (VIDEO)

Restricţii la utilizarea Blackberry pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (VIDEO)

Restricţii la utilizarea Blackberry pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Aug 2010   •   14:08

Blackberry-ul ameninţă securitatea naţională. Este părerea liderilor de la Dubai care lucrează la un proiect de lege prin care să interzică unele funcţii ale dispozitivului. Specialiştii arabi în telecomunicaţii spun că utilizatorii de Blackberry nu vor mai putea trimite mesaje, e-mailuri sau să intre pe Internet pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Şi asta chiar din octombrie.

Cei care călătoresc în Emiratele Arabe Unite, în special oamenii de afaceri, se vor gândi de două ori înainte să-şi ia Blackberry-ul cu ei. Oficialii arabi spun că anumite funcţii ale dispozitivului pot cauza probleme sociale, juridice sau chiar ameninţă securitatea naţională.

"Un mesaj din Blackberry este codat înainte să fie trimis. Apoi merge către birourile companiei Research in Motion din Canada şi este decodat acolo. Apoi este codat din nou şi ajunge la destinatar şi nimeni din afară nu poate interveni. Criptarea este aşa de bună încât nu poate fi pătrunsă uşor", susţine specialistul în telecomunicaţii Abdel Rahman Mazi.

Blackberry-ul este un dispozitiv ideal pentru oamenii de afacere, special adaptat pentru călătorii lungi, cu o autonomie a bateriei foarte lungă. De aceea, utilizatorii sunt dezmăgiţi de noile restricţii din Dubai.

Blackberry este un dispozitiv creat de compania canadiană Research in Motion, conceput special pentru navigarea pe Internet şi trimiterea de e-mailuri.

Tot mai multe ţări iau măsuri similare prin care îngrădesc accesul liber la Internet al utilizatorilor. Preşedintele Medvedev a hotărât interzicerea site-ul YouTube în mai multe regiuni ruse unde organizaţiile extremiste obişnuiesc să posteze clipuri cu ameninţări la adresa guvernului sau cu pregătirile paramilitare.



Antena 3


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close