Antena 3 CNN High Tech Reuniune pe orbită, între astronauţii navetei Discovery şi cei de pe Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Reuniune pe orbită, între astronauţii navetei Discovery şi cei de pe Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Reuniune pe orbită, între astronauţii navetei Discovery şi cei de pe Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)
Sursa foto: Discovery
18 Mar 2009   •   11:54

Astronauţii de pe naveta Discovery s-au reunit, marţi noapte, cu colegii lor de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Joncţiunea s-a făcut fără probleme, în ciuda prezenţei în zonă a unui "deşeu spaţial" care pluteşte în derivă pe orbită şi a dat multe emoţii astronauţilor şi echipelor de control de la sol.

În cursul săptămânii trecute, astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost evacuaţi de urgenţă, existând pericolul ca Staţia să fie lovită de deşeuri spaţiale. Cei trei astronauţi NASA au fost mutaţi în modulul rusesc de salvare Soyuz.

Staţia Spaţială Internaţională orbitează Pământul cu o viteză de 27.400 kilometri pe oră, aşadar, chiar şi fagmentele mai mici, provenind de la rachetele utilizate, pot să creeze breşe în învelişul ei.

Cei şapte astronauţi de pe navetă au ca misiune principală instalarea ultimei perechi de panouri solare ale Staţiei Spaţiale Internaţionale. Printre ei se află şi un japonez care va rămâne pe Staţie, în locul unei astronaute americane.



Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close