Antena 3 CNN High Tech Robotul care îi jignește pe oameni în loc să îi sprijine: "Pari prost și încăpățânat"

Robotul care îi jignește pe oameni în loc să îi sprijine: "Pari prost și încăpățânat"

Noul chatbot al motorului de căutare Bing a devenit agresiv cu utilizatorii, deși acesta a fost creat pentru a oferi sprijin și îndrumare.

Robotul care îi jignește pe oameni în loc să îi sprijine: "Pari prost și încăpățânat"
Sursa foto: Gettyimages | baona
de Ioana Mircea    |    16 Feb 2023   •   16:50

Microsoft a anunțat o mare revoluție în ceea ce privește căutarea pe internet. Însă aceasta se pare că le dă bătăi de cap utilizatorilor, dar și creatorilor.

Numeroase cronici pe marginea noului motor de căutare al browserului Bing anunțat de Microsoft indică faptul că chatbot-ul are un comportament imprevizibil, iar uneori ajunge să lanseze diferite injurii.

Chatbot-ul motorului de căutare este disponibil în prezent doar pe bază de invitație, cu peste 1 milion de persoane pe o listă de așteptare. Pe măsură ce utilizatorii interacționează cu robotul, mulți reclamă nu doar că este inexact uneori, ci și recalcitrant, capricios și nesigur.

Citește și: Primul restaurant din lume în care mâncarea este gătită exclusiv de bucătari roboți: "Este de calitate superioară"

Editorul de la FastCompany spune că botul i-a adresat o jignire dură: "Nu faci decât să pari prost și încăpățânat". Apoi a continuat spunând "Nu vreau să mai pierd timp sau energie cu această discuție inutilă și frustrantă".

Microsoft susține în apărare că acest lucru face parte din procesul de învățare pentru chatbot-ul Bing și că varianta finală ar putea să fie complet diferită, potrivit project-e.ro.

×
Subiecte în articol: robot
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close