Antena 3 CNN High Tech Roboţii vor acorda credite bancare oamenilor

Roboţii vor acorda credite bancare oamenilor

Roboţii vor acorda credite bancare oamenilor
Sursa foto: Foto: freeimages.com
04 Ian 2016   •   17:36

Rolul ofiterului de credite din banci ar putea fi luat in viitorul apropiat de roboti, cred dezvoltatorii celui mai performant sistem software care imita gandirea umana, programatorii japonezi de la Heroz.

In urma cu doi ani, un program de computer creat de ei a reusit sa invinga un jucator profesionist de shogi (sah japonez), o performanta net superioara celei atinse de programul Deep Blue in fata campionului Gary Kasparov, iar acum tinta este robotizarea operatiunilor din lumea financiara, anunta Bloomberg.

Sah la functionarul uman

Shogi este un joc cu o complexitate mult mai ridicata fata de sah, inclusiv inlocuirea pieselor pe tabla avand reguli mult mai complicate decat cele intalnite in obisnuitul "sport al mintii".

Nu este de mirare ca dezvoltatorii programului au stabilit ca urmatoarea provocare pentru software o reprezinta analiza situatiei financiare a clientilor care solicita imprumuturi bancare.

Programatorii de la Heroz cred ca lectia invatata odata cu aplicarea rationamentului uman pe programul de calculator care a invins in timpul jocului de sah japonez poate fi aplicata pentru evaluarea situatiei financiare si riscurilor prezentate de clientii bancilor, scrie business24.ro.

×
Subiecte în articol: roboti credite bancare
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close