Antena 3 CNN High Tech Robotul care dansează break-dance, inventat de japonezi (VIDEO)

Robotul care dansează break-dance, inventat de japonezi (VIDEO)

Robotul care dansează break-dance, inventat de japonezi (VIDEO)
Sursa foto: Robot
28 Noi 2009   •   20:49

Un roboţel care face cele mai complicate mişcări de breakdance a cucerit inimile japonezilor. Robotul a fost prezentat vizitatorilor la o expoziţie din Tokio şi oricine îl poate avea acasă, însă la un preţ cam piperat, 1.700 de dolari.

Inventatorii lui Manoi Gi Oh spun că nu a fost uşor să îl programeze pe roboţel să facă mişcările de break-dance asemeni unui profesionist. Îmbrăcat în jeanşi şi hanorac în stil hip hop, roboţelul i-a cucerit pe vizitatorii expoziţiei de la Tokyo.

"În general, roboţii par cam reci şi ditanţi. Acesta însă pare mult mai prietenos", spune inginerul Sudo Fumihara. Mişcările robotului au fost inspirate de la profesioniştii breakdanceului. "Am luat mişcările de la un dansator profesionist de breakdance. Mişcarea când se învârteşte stând în cap am luat-o de la cineva care deţine recordul mondial pentru aşa ceva."

Cei mai încântaţi au fost bineînţeles copiii, care ştiu acum ce vor sub bradul de Crăciun. Părinţii nu vor scăpa însă ieftin. Asta pentru că MANOI GI OH se vine la un preţ de 1700 de dolari.



Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close