Antena 3 CNN High Tech Robotul care i-ar putea lăsa fără muncă pe profesori. Citeşte minţile elevilor şi ştie exact când trebuie să le capteze atenţia

Robotul care i-ar putea lăsa fără muncă pe profesori. Citeşte minţile elevilor şi ştie exact când trebuie să le capteze atenţia

Robotul care i-ar putea lăsa fără muncă pe profesori. Citeşte minţile elevilor şi ştie exact când trebuie să le capteze atenţia
Sursa foto: Foto: robots.nu
01 Iun 2012   •   13:48
Cu toţii am avut cel puţin un profesor despre care ai fi putut să juri că e robot. Era plictisitor, monoton şi parcă te invita să îţi pui capul pe bancă şi să tragi un pui de somn. Pe de altă parte, cu toţii am avut şi profesori făcuţi pentru această meserie. Erau creativi şi reuşeau ca prin magie să te atragă spre materia pe care o predau.

Aceste două tipuri de profesori au însă şi ceva în comun. Nici unul dintre ei nu ar putea să agreeze proiectul unei echipe de cercetători de la Universitatea din Wisconsin. Cercetătorii au creat robotul-profesor, care îmbunătăţeşte capacitatea elevilor de a reţine cât mai multe informaţii.

Profesorul-robot a fost programat să le citească o lecţie unor elevi, iar copiilor le-au fost montaţi senzori care înregistrau nivelul de atenţie.

În momentul în care atenţia elevilor scădea, robotul era alertat. Pentru a recăpăta atenţia copiilor, robotul a fost programat să ridice vocea şi să gesticuleze.

Robotul a mai fost programat să le citească o lecţie şi unor elevi care nu erau conectaţi prin senzori la respectivul sistem. Ei nu au primit nici un fel de stimuli din partea roboţilor.

Cum era de aşteptat, experimentul a demostrat că elevii care erau atenţionaţi de robot au reuşit să reţină mai multe informaţii decât ceilalţi.

Sursă: Discovery News
 

×
Subiecte în articol: profesori roboti elevi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close